امروزه با گسترش روزافزون فناوریهای نوین به ویژه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه های مختلف از جمله حوزه سلامت، بهداشت و درمان ؛ تحولات عظیمی در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در حال وقوع است.
در ایران عزیز نیز متخصصان توانمند کشور در شرکت دانش پارسیان با استعانت از پرودگار متعال و با عزمی راسخ و با تکیه بر دانش فنی و همگام با روزآمدترین فناوریهای جهانی ، پس از چند سال همکاری مشترک و گروهی متخصصان رشته های مختلف فنی و پزشکی ، سامانه سیب را طراحی نمودهاند که هم اکنون در دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ، شبکههای بهداشت و درمان و سایر مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت در کشور در حال استفاده می باشد.
در این ارتباط برابر بخشنامه شماره ۱۰۰/۲۹۸ مورخ ۱۳۹۵/۰۴/۰۵ وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سامانه سیب در دانشگاه های علوم پزشکی مستقر گردیده و از ابتدای مهرماه ۹۵ هرگونه ثبت، جمع آوری و گزارش دهی اطلاعات به صورت کاغذی در سطح کشور ممنوع و صرفا از طریق سامانه سیب انجام خواهد شد. شایان ذکر است هم اکنون نیز برخی از دانشگاه های علوم پزشکی عملیات حذف کاغذی و الکترونیکی سازی کامل فرایندها را به اتمام رسانده اند.
ایجاد پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان؛ در این راستا و از اسفندماه 1394 با راه اندازی سامانه سیب در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور توسط دانش پارسیان، پرونده الکترونیک برای بیش از 71 میلیون نفر از جمعیت کشور تشکیل گردیده است.
برقراری عدالت اجتماعی و دسترسی عادلانه عموم شهروندان به خدمات سلامت با کیفیت و مدیریت شده در سراسر کشور ؛ با توجه به یکپارچگی سامانه سیب و به روز بودن اطلاعات و برنامه های ملی سلامت ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این سامانه ، خدمات سلامت بر اساس جدیدترین دستورالعمل ها و در کوتاهترین زمان ممکن در سراسر کشور بطور هماهنگ به عموم هموطنان در شهرها و روستاها ارائه میگردد.
ارائه هوشمند خدمات سلامت به افراد بر اساس ویژگی های فردی (سن، جنسیت، بیماری، بارداری و …)، خانوادگی (عوامل ژنتیکی و محیطی) بر مبنای برنامه های ملی سلامت به صورت فعال با امکان رصد دائم گروه های نیازمند مراقبت بیشتر (نوزادان و کودکان، مادران باردار، سالمندان و …).
مدیریت اطلاعات در حوزه بهداشت و درمان و سلامت کشور؛ هم اکنون با تجمیع برخط (Online) اطلاعات سامانه سیب در ستاد دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در هر استان و در سطح بالاتر در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، امکان مدیریت اطلاعات بهداشتی و درمانی بصورت برخط برای مدیران، سیاستگزاران و متولیان امر فراهم گردیده است که کمک شایانی به تشخیص به موقع نیازها و مشکلات و تهدیدهای حوزه سلامت در هر یک از مناطق جغرافیایی کشور مبتنی بر اطلاعات صحیح میدانی می نماید.
کمک به اجرای طرح های ملی در حوزه سلامت و بهداشت و درمان از جمله برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و سایر طرح ها از طریق ارتباط و داد و ستد اطلاعات با سایر سامانه های مستقر در حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
تجمیع منابع اطلاعات حوزه سلامت جهت دسترسی کاربران نظام سلامت (پزشکان و متخصصان، مراقبین سلامت و کارشناسان، بهورزها و …) از جمله دارونامه رسمی کشور، کدینگ های اطلاعاتی موجود در وزارت بهداشت مثل نظام ارزش نسبی خدمات و مراقبتهای سلامت (RVU) ، بیماری ها و تشخیص های پزشکی و علل مرگ (ICD-10) و …
مدیریت سخت افزاری (مکان، تجهیزات و امکانات) و نرم افزاری (نحوه ارائه خدمات) واحدهای ارائه خدمت در قالب شبکه های بهداشت زیر مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی.
مکان ارائه خدمات نظام یافته به مراکز جمعیتی از جمله مهدکودک ها، مدارس، دانشگاه ها، ادارات، واحدهای تولیدی و صنعتی، آسایشگاه ها و مراکز نگهداری از افراد کم توان و سالمندان، پادگان ها و … توسط واحدهای ارائه دهنده خدمت.
تامین اطلاعات کاربردی برای اجرای مطالعات علمی و پژوهشی.